Home News FANUC a făcut senzaţie la EMO 2017
FANUC a făcut senzaţie la EMO 2017

FANUC a făcut senzaţie la EMO 2017

0

Industry 4.0
FANUC a făcut senzaţie la EMO 2017
Darius Dănilă

La ediţia de anul acesta a târgului EMO din Hanovra-Germania, una dintre temele principale de discuţie a fost, cu siguranţă, sistemul FIELD (FANUC Inteligent Edge Link and Drive System), care găzduieşte o platformă deschisă pentru analize avansate și aplicații de învățare profundă,  pentru a â satisface nevoile de producție ale clienților. FANUC a prezentat tehnologiile legate de Internetul Industrial al Lucrurilor (IIoT) și “Industria 4.0” pentru întregul spectru de automatizare a producției și gama de produse FANUC.

FIELD trebuie să fie deschis tuturor mașinilor implicate în procesul de producție, iar FANUC îndeplinește această cerință prin faptul că produsele terțe pot fi conectate cu ușurință. De asemenea, FANUC utilizează interfețe brevetate pentru propriile sale produse, cum ar fi ROBODRILL, ROBOCUT, Laser și Robots (care au păstrat fiabilitatea operațională la niveluri foarte ridicate până acum), dar vor putea susține și comenzile terților, roboții sau senzorii. La EMO din acest an, o rețea de peste 150 de mașini a demonstrat pe viu forța și capacitatea rețelei FIELD, cu datele actuale prezentate pe un monitor central. Inteligența artificială joacă un rol major în toate domeniile și o implementare a acesteia a fost demonstrată la EMO.

 

“MT-Linki”-inteligența artificială la lucru

Inspecția privind defectele de suprafață de către Machine Learning Demo este un concept în care un robot CR-7iA prezintă o piesă de lucru la o cameră, iar imaginile sunt procesate, urmând să fie luată o decizie cu privire la calitatea acesteia. Software-ul de management al operațiunii “MT-Linki” este utilizat în mașini-unelte cu controale CNC FANUC. Cu tehnologia FIELD, “MT-Linki” colectează și monitorizează datele mașinii-unelte, monitorizează și analizează funcțiile lor vitale și recunoaște imediat problemele de producție, încă dintr-un stadiu incipient.

Tehnologia “Zero Down Time” (ZDT) este deja utilizată în prezent de roboții FANUC din întreaga lume. Cu ZDT, FANUC oferă clienților săi un instrument care le permite să-și exploateze producția fără întrerupere, într-un mod eficient din punct de vedere al costurilor. Industria de automobile se mândrește cu cea mai mare rețea ZDT, cu peste 10.000 de roboți din 27 de țări monitorizați pentru a preveni apariţia timpilor morţi. Pentru FANUC, concentrarea pe domeniu CNC se bazează în mod tradițional pe două caracteristici principale: ușurința utilizării și suportul tehnologic de înaltă performanță. Noul iHMI este deja o piatră de hotar, mai ales în ceea ce privește ușurința utilizării. Interfața de utilizare echipată cu ecran tactil face operațiunile mai ușoare, mai intuitive și mai ușor de recunoscut.

Funcțiile de suport sunt ușor accesibile, inclusiv manualul de utilizare care este disponibil direct prin apăsarea unui buton. În plus, un nou instrument de punere în funcțiune previne setările greșite. Alți algoritmi optimizează setările pentru armături și filtre ale circuitelor servo-control, prin apăsarea unei singure taste. Suportul tehnologic puternic oferă “Tehnologia fină a suprafeței”, un grup de funcții cu care calitatea suprafeței poate fi îmbunătățită în timpul procesului de prelucrare prin frezare. În plus, noua caracteristică “Smooth Tolerance Control +” îmbunătățește netezirea căilor uneltelor și duce,  astfel, la îmbunătățirea suprafețelor.

Integrarea funcțiilor laser în seria standard CNC 30i / 31iB, ca opțiune, este nouă. Până în prezent, pentru aceste funcții era necesar un control dedicat cu laser de la FANUC. Odată cu integrarea acestor funcții, o combinație precisă de prelucrare laser cu tehnici convenționale, cum ar fi strunjirea sau frezarea pe o singură mașină, este acum ușor de realizat cu FANUC CNC.

Cu peste 200.000 de unități, ROBODRILL este una dintre poveștile de succes ale FANUC. ROBODRILL, optimizat în multe feluri, oferă în primul rând un spațiu de lucru mai mare, CNC și tehnologie servo de ultimă generaţie, fiabilitate și flexibilitate. Toate versiunile au un panou de control cu iHMI, iar software-ul de operare “ROBODRILL-Linki” monitorizează continuu mașina și înregistrează datele de lucru. Monitorizarea automată a mașinii ar trebui să reducă la minimum întreruperile neprevăzute. Roboții – și nu a fost puțini la standul FANUC – au fost atracțiile vizuale la EMO, în special familia Roboţilor colaborativi. Seria include modele cu o sarcină de 4 kg, până la cel mai puternic robot colaborativ, CR-35iA, cu o încărcătură nemaiîntîlnită, de 35 de kilograme.

Mai multe aplicații practice au fost puse în scenă la expoziţia din Hanovra, în care un CR-7iA/L încarcă și descarcă un ROBODRILL. Mai mult decât atât, a fost prezentată şi “funcția de ghidare manuală”, un sistem de mișcare și programare a unui robot colaborativ. Modelul M-2000iA / 1700L prezentat la EMO scoate în evidenţă reputația FANUC ca lider în tehnologie. Este unul dintre cei mai puternici roboți articulați creați vreodată și efectuează sarcini de manipulare cu o precizie uimitoare pentru roboții grei. FANUC este unul dintre liderii mondiali în automatizarea fabricilor cu sisteme de control CNC, roboți și mașini de producție (ROBODRILL, ROBOCUT și ROBOSHOT). Din 1956, FANUC este pionierul în dezvoltarea de mașini cu comandă numeric, având peste 252 de filiale în întreaga lume și peste 6.500 de angajați. FANUC oferă o rețea densă de vânzări, suport tehnic, cercetare și dezvoltare, logistică și servicii pentru clienți.